• Wpisów: 52
  • Średnio co: 45 dni
  • Ostatni wpis: 5 lat temu, 18:32
  • Licznik odwiedzin: 29 706 / 2422 dni
 
whiteladys
 
Uuuu... dawno się nie pisało.

Składniki:
-50 dag cienkich parówek,
-2 duże cebule,
-4 szklanki bulionu z kostki,
-2 łyżki oleju,
-szczypta suszonego majeranku,
-sól i pieprz,
-2 łyżki koncentratu pomidorowego,
-3 łyżki łagodnego keczupu.

Przygotowanie:
Cebule drobno siekamy. Parówki kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim cebule. Dodajemy pokrojone parówki, mieszamy na małym ogniu.
Do gotującego się bulionu dodajemy podsmażane parówki z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem, mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy do zupy koncentrat pomidorowy i keczup. Mieszamy i zagotowujemy. Zupę podajemy z pieczywem.

Smacznego!

Nie możesz dodać komentarza.